Isabel Marant schoenen

Het is lastig om de juiste bh te kopen en zeker als je een maatje meer hebt. Er zijn ook zoveel soorten en maten verkrijgbaar dat de moed je al in de schoenen zakt als je online op zoek gaat naar een nieuw model. Je wilt wel de juiste keuzes maken, want je wilt dat de bh er leuk uitziet, maar ook comfortabel zit! Ze moeten ook voldoende steun bieden. Zeker als je een grote borstomvang hebt. Daarom vertellen we in onze blog wat je moet weten als je een grote maten bh wilt kopen!

Enorm veel keuze 

Zoals geschreven heb je in ieder geval genoeg keuze als je op zoek gaat naar een nieuwe bh en tegenwoordig heb je ook enorm veel keuze als je uitsluitend kijkt naar een grote maten bh. Houdt wel altijd in gedachten dat draagcomfort en steun op de eerste plaats komen, want dan kun je er ook optimaal van profiteren. Dat de bh er dan ook nog eens leuk uitziet moet je zien als een mooie bonus. Je kunt natuurlijk ook net zo lang modellen bestellen tot je een bh hebt gevonden die zowel mooi is als die voldoende steun geeft. Als je een winkel bezoekt is dat gewoon een kwestie van passen en meten. 

Profiteren van voldoende support met een grote maten bh

Welke keuze je ook maakt, het is in ieder geval belangrijk om een model uit te zoeken die voldoende support geeft. Zeker als je al nek- en rugklachten hebt. De support van een grote maten bh wordt in de regel met levels aangeduid. Vaak worden ze aangegeven met termen zoals medium, high of extreme. Waarbij medium de lichtste vorm is en extreme heel veel support geeft. Welk level je kiest is ook weer afhankelijk van hoe groot je borsten zijn en hoeveel klachten je hebt. En bovenal is het belangrijk om onderzoek te doen naar de juiste pasvorm om de support levels goed te laten werken. 

Dagelijkse activiteiten kunnen de keuze beïnvloeden

De dagelijkse activiteiten kunnen ook van invloed zijn, want als je bijvoorbeeld hardloopt of een fanatieke sporter bent, heb je automatisch ook meer behoefte aan voldoende steun. Dan zou bijvoorbeeld een grote maten bh met een high of extreme support level de beste keuze zijn. Doe je zittend werk of ben je niet veel in beweging? Dan zijn andere modellen weer een betere optie, omdat je niet veel support nodig hebt. Tenzij je last hebt van rug- en nekklachten. Dan kan het juist weer meer comfort opleveren om een model te kiezen met voldoende support. 

Grote maten bh met of zonder beugel kopen?

Je kunt ook kiezen voor een grote maten bh met of zonder beugel, maar het spreekt voor zich dat bh’s met beugel ook de beste ondersteuning bieden. Op het vlak van draagcomfort kan er soms toch een voordeel behaald worden met het kiezen voor een model zonder beugel. Er zijn wel modellen zonder beugel die voldoende steun bieden, maar dan moet je er wel gericht naar zoeken. 

Vraag het de expert als je twijfelt 

Met handige tips kom je een heel eind, maar soms is het slim om gewoon advies in te winnen van een specialist. Zij kunnen je helpen om tot de beste keuze te komen. Daarnaast is het een feit dat meten weten is. Pas de bh’s voordat je er eentje koopt. Dat lijkt lastiger te zijn als je bh’s online koopt, maar je kunt altijd meerdere modellen en maten bestellen en alleen de exemplaren houden die ook naar wens zijn. Kijk dan wel eerst even naar de retourvoorwaarde van de aanbieder als je op deze manier een grote maten bh wilt kopen. 

Door Redactie