Verrijk je kledingcollectie met jumpsuits. Niet alleen zitten ze erg comfortabel, maar ze zijn ook nog eens makkelijk te gebruiken. Met een jumpsuit hoef je namelijk geen bijbehorende broek of vest aan te trekken. Jumpsuits zijn namelijk een alles in één waardoor je slechts één kledingstuk hoeft aan te trekken. Voor degene die niet zo veel tijd hebben om zich klaar te maken is deze kleding soort ideaal. Ontdek nieuwe looks door jumpsuits eens uit te proberen.

Soorten jumpsuits

Jumpsuits zijn kledingstukken die over het hele lichaam gedragen kunnen worden. Zo hoef je geen bijbehorende kleding erbij te zoeken. De overall was de eerste versie van een jumpsuit. Ze werden dus vooral gebruikt tijdens het werk. Denk bijvoorbeeld aan een overall bij een autocoureur of een piloot. Langzamerhand worden er nieuwe stijlen van de jumpsuit gemaakt die ook normaal in het dagelijks leven gebruikt kunnen worden. Er zijn bijvoorbeeld jumpsuit jeans die de stijl van de spijkerbroek in één outfit stoppen. Ook zijn er jumpsuits die perfect gebruikt kunnen worden tijdens het sporten. Deze kledingstukken zijn gemaakt met veel flexibiliteit waardoor je er comfortabel mee kan bewegen.  Een ander soort jumpsuit dat meer voor gebruik binnen is, is de onesie. Deze comfortabele jumpsuits zijn gemaakt voor gemak in het huis. Zo kun je er mee slapen bijvoorbeeld. Ten slotte is er nog de jumpsuit die gebruikt wordt voor verschillende beroepen. Deze zijn meer bedoeld voor bescherming tijdens het werk.

De juiste maat vinden

Bij de jumpsuit is het belangrijk dat je de juiste maat hebt. Omdat dit kledingstuk het hele lichaam bedekt moet er naar zowel de afmetingen van het bovenlichaam als het onderlichaam gekeken worden. Met de combinatie van de afmetingen kun je vervolgens de bijbehorende kledingmaat weten. De meeste winkels zullen zowel een nationale als een internationale maat weergeven. De nationale maat is de maat van het kledingstuk in het land van herkomst. Er moet extra opgelet worden bij nationale maten doordat per land een maat andere afmetingen kan hebben. Vandaar dat er vaak ook een internationale maat wordt weergegeven. Deze maat is uitgedrukt in een letter in plaats van een cijfer. De internationale maat is in ieder land hetzelfde waardoor er geen verwarring kan ontstaan. Een jumpsuit heeft vaak een grotere range aan passende maten doordat het nog steeds fijn kan zitten wanneer de maat iets groter of iets kleiner is. Dezelfde jumpsuit kan zo bij meerdere lichaamsvormen passen. Net als jumpsuits kun je bij Bagoes ook grote maten jurken kopen.

Jumpsuits online of fysiek kopen

Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Een online winkel is gemakkelijk te gebruiken en je kan heel eenvoudig kleding sorteren naar jouw wensen. Je kunt ook gelijk de beschikbare maten van de kledingstukken zien. In de beschrijving zal ook meestal aangegeven worden welke afmetingen van het lichaam worden aangeraden voor de jumpsuits. Echter kun je online niet honderd procent zeker weten of iets past. In een fysieke winkel kun je dat wel. Voordat je de kledingstukken koopt kun je in een fysieke winkel de kleding eerst passen. Daarbij kun je ook zelf inzien hoe de kleding jou staat. 

Door Redactie