Een overhemd en een blouse worden vaak als hetzelfde woord gebruikt. Dit klopt voor een deel. Het woord overhemd wordt gebruikt voor de mannen. En de blouse is de benaming voor de vrouw. Maar toch zijn het beide overhemden. Het meest grote verschil is dat er onderscheid is gemaakt tussen de man en vrouw. Maar dat is niet het enige.

Het verschil

Het grootste verschil is wie het kledingstuk draagt. Maar toch is er in het uiterlijk ook wat verschil. Bij een vrouw zit de blouse wat ronder en valt deze tot de heup. Overhemden hebben daarentegen een wat rechter model en zijn ook wat langer. Ook heb je hier verschillende keuzes in omdat de man in het algemeen wat groter is. Hiervoor bestaan er  extra lange overhemden en lange t-shirts. Ook zit er verschil tussen de knopen op het overhemd en blouse. Bij een blouse zitten de knopen aan de linkerkant daarentegen bij de mannen aan de rechterkant. Waarom dit is, is voor niemand echt zeker. Wellicht om het onderscheid duidelijk te maken. 

Waarom dit verschil?

De overhemd wordt voornamelijk door mannen gedragen. Hiervoor is de reden dat dit kledingstuk wat langer is en wat strakker zit dan de blouse. Dit zorgt ervoor dat dit mooi bij het lichaam aansluit van de man. Daardoor benadruk je meer de mannelijke vorm. En dat zorgt voor de mannelijke look die ze willen. Het woord blouse verwijst naar het werkwoord bloezen. Dat houd in dat dit soort kledingstuk iets meer bollend is en wat meer overhangt. De blouse wordt daarom voornamelijk gedragen door vrouwen omdat dit een vrouwelijke uitstraling geeft. Verwarring tussen een blouse en een overhemd zijn ontstaan omdat het beide vergelijkbare kledingstukken zijn.

Door Redactie