dameskleding

Is er binnenkort een babyshower of verwacht een van je beste vriendinnen een baby? Misschien je zus, nicht of dochter. Wat leuk! Maar wat is een goed cadeau om te vieren? Een nieuwe baby kost veel geld dus het is een goed idee om een beetje te helpen. Maar dan moet je wel iets kopen waar de mama iets aan heeft. Het is moeilijk om soms in te schatten wat nodig is dus schroom ook niet om het aan de mama zelf te vragen! Misschien weet ze wel precies wat ze nodig heeft. Het is toch ook voor de baby dus het hoeft niet per se een verrassing te zijn. Hier hebben we hard nagedacht en een paar ideeën op een rijtje gezet. 

Kleding

Iets wat altijd wint is hippe babykleding, en gelukkig is er overal meer dan genoeg kinderkleding te koop dus kijk je ogen uit. Als je nog niet weet of het een jongen of een meisje is maakt het ook niet uit. Geslacht maakt ook niet heel veel uit bij een pasgeboren baby, je kan genoeg neutrale kleding kopen. Het hoeft niet per se een jurk te zijn in het roze. Vindt gewoon wat super schattige kleertjes en slippers en de ouders zullen je dankbaar zijn. De baby’s groeien zo snel dat je ook alvast kleding kan kopen die iets groter is, zo denk je al wat vooruit. Dingen als speentjes kunnen ook altijd gebruikt worden en die gaan vaak kapot of raken kwijt, dus je kunt ook een iets duurdere speen kopen als cadeau, daar zullen de ouders sowieso blij mee zijn!

Speelgoed

Een pasgeboren baby heeft nog niet zoveel aan boekjes en knuffels. Die kan nog helemaal niet spelen en sommige knuffels zijn stik gevaren. Speelgoed enzo zijn misschien beter om te geven voor het kindjes eerste verjaardagsfeestje. Maar er zijn wel sommige kleine speelgoedjes die speciaal zijn gemaakt voor kindjes dus als je dat heel graag wilt kan het. Ook heb je speciale zachte boeken die gebaseerd zijn op voelen en geluidjes. Baby’s vinden die ook leuk, alhoewel een pasgeboren baby daar nogmaals niet veel aan heeft. Het zal wel heel leuk zijn wanneer die net ietsje ouder is. 

Iets groters

Een heel goed idee is om iets te organiseren met een groepje. Zo kan je een wat duurdere uitgave samen doen. Misschien wou de nieuwe mama heel graag een speciale kinderwagen maar was die net te duur voor haar. Daarom is het niet zo slecht om gewoon te vragen aan de ouders wat ze graag zouden willen. Zo kan je namelijk een heel mooi cadeau geven die echt uets voor ze betekend maar ze ook heel erg helpt. De nieuwe ouders zullen je super dankbaar zijn voor jullie moeite en mooie cadeau. Je kan ook aan andere dingen denken zoals een mooi bedje voor de baby of misschien een draagzak. Er is heel veel om te bedenken maar het is dus wel een heel leuk idee om samen geld in te leggen om net iets groters te kopen. Een nieuwe baby is heel duur dus je helpt de ouders er ontzettend mee!

Door Redactie