Als je een baby verwacht, zijn er zoveel nieuwe dingen die je moet kopen en overwegen. Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt, is om een nieuw aankleedkussen te kopen voor je kleintje. Omdat er zoveel verschillende stijlen en materialen beschikbaar zijn, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Om de keuze gemakkelijker te maken, volgen hier vijf tips voor het zoeken naar een aankleedkussen.

Comfort is de sleutel

De belangrijkste factor bij het kiezen van een aankleedkussen is comfort. Uw baby zal er talloze uren op liggen terwijl hij wordt verschoond en aangekleed, dus u wilt iets dat zacht, ondersteunend en comfortabel is. Zoek naar onderleggers met ruime vulling, dikke lagen schuim en kwaliteitsstoffen zoals biologisch katoen of bamboe-rayon.

Veiligheid voorop

Niet alle aankleedkussens zijn gelijk als het gaat om veiligheidsmaatregelen. Let erop dat de veiligheidsriemen uw baby veilig houden tijdens het verschonen van de luier of dat er modellen zijn met ingebouwde harnassen die niet gemakkelijk van hun plaats gaan. Zoek ook naar onderleggers met een duurzame antislipbodem die stevig op de commode blijven liggen terwijl u luiers verschoont zonder dat ze wegglijden.

Grootte is belangrijk

Een goede vuistregel bij het kiezen van een aankleedkussen is er een te kopen die iets groter is dan wat je denkt nodig te hebben – de meeste baby’s groeien snel! Als u weinig ruimte hebt, zoek dan naar modellen met opvouwbare zijkanten of pootjes, zodat ze compacter op te bergen zijn als u ze niet gebruikt. Langere kompressen bieden ook extra ruimte als je baby graag wiebelt tijdens het verschonen – dit kan vooral handig zijn als je kleintje tandjes begint te krijgen!

Gemakkelijk schoon te maken

Gemorst en geknoeid wordt er – zelfs tijdens het verschonen! Daarom is het belangrijk dat je een aankleedkussen kiest met een afneembare hoes die je na elk gebruik (of na vieze ongelukjes) gemakkelijk kunt verwijderen en in de wasmachine kunt stoppen. Sommige aankleedkussens hebben zelfs een waterdichte voering, wat het opruimen nog gemakkelijker maakt omdat er geen vloeistof door kan sijpelen op het matras eronder!

Denk aan uw budget

Tot slot moet je bij het kiezen van een aankleedkussen ook rekening houden met wat in je budget past – er zijn genoeg geweldige opties beschikbaar voor elke prijs! Als geld geen probleem is, overweeg dan te investeren in duurdere modellen van hoogwaardige materialen zoals biologisch katoen of milieuvriendelijke stoffen, die zachter zijn en beter ademen dan synthetische alternatieven zoals polyestermengsels (die mogelijk schadelijke chemicaliën bevatten).

Conclusie

Het vinden van het perfecte aankleedkussen hoeft niet overweldigend te zijn – houd gewoon deze 5 tips in gedachten bij het rondkijken! Comfort moet altijd op de eerste plaats komen, gevolgd door veiligheidsvoorzieningen zoals riempjes en antislipmateriaal; de grootte is belangrijk, evenals het schoonmaakgemak; zorg er ten slotte ook voor dat het binnen je budget past.

Bron: Koeka

Door Redactie