Lipfillers zijn injectables die worden gebruikt om het volume en de vorm van de lippen te verbeteren. Ze bevatten meestal hyaluronzuur, een stof die natuurlijk in het lichaam voorkomt en die verantwoordelijk is voor het behoud van vocht in de huid. Door deze stof te injecteren, zorg je er eigenlijk voor dat je een signaal geeft aan je huid dat het extra vocht naar deze plekken in het lichaam moet ‘sturen’. Iets wat in tegenstelling tot botox dus net even iets anders werk. Het laten injecteren van lipfillers dient altijd te gebeuren door een gekwalificeerde arts. Vooral in de huidige tijd, waarin er ook heel veel mensen denken dit vanaf een zolderkamertje te kunnen doen, is het belangrijk te kiezen voor kwaliteit en vooral ook veiligheid. Je weet immers nooit welke producten deze mensen gebruiken. Kies je voor een gecertificeerde kliniek, dan weet je zeker dat de producten volledig zijn goedgekeurd en kun je je lippen met een gerust hart laten opvullen.

De intake

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om je lippen te laten vullen, dan is het belangrijk te kiezen voor een gecertificeerde kliniek. Een goede kliniek kenmerkt zich door het feit ze je niet direct behandelen, maar eerst een intake doen met je. Tijdens deze intake wordt er besproken wat je exact zou willen en worden ook alle randzaken verder met je afgestemd. Hierbij moet je denken aan het benoemen van de eventuele kosten, risico’s, maar ook de behandeling zoals deze in z’n werk gaat. Op het moment dat alles door zowel de behandelende arts als de cliënt akkoord is bevonden, is het tijd om de afspraak te plannen.

De lipfillers behandeling zelf

Het is zover, je hebt er even op moeten wachten, maar vandaag is dan echt de dag waarop het gaat gebeuren. Je krijgt lipfillers. De behandeling duurt vaak niet langer dan een minuut of twintig. Tijdens deze behandeling wordt er op meerdere plekken rondom je lippen hyaluronzuur ingespoten, afhankelijk van het volume en ook of je alleen je boven, onderlip of beide lippen wilt laten behandelen. Nadat de behandeling klaar is, kan het zijn dat je even wat last hebt van de naald die je lip is ingegaan. Omdat deze naalden minuscuul zijn, is dit vaak met een paar uurtjes wel weer weg.

Het resultaat

Nadat de injecties zijn gezet, zul je direct de eerste voorzichtige resultaten kunnen zien. Hierbij is het wel belangrijk te weten dat het tot 72 uur kan duren voordat je het uiteindelijke resultaat ziet. De reden dat dit wat langer duurt, is omdat er gebruik wordt gemaakt van een lichaamseigen stof, genaamd hyaluronzuur. Dit hyaluronzuur is bedoel om de huid en in dit geval de lippen extra te doen laten hydrateren. Het lichaam heeft dus even tijd nodig om je lippen het vocht wat nodig is, te doen laten opnemen, zodat je lippen meer volume krijgen.

Door Redactie