Na een lange lockdown is er weer steeds meer mogelijk in Nederland. Steeds meer dingen gaan weer op en er wordt gesproken over het uitrollen van een zogenaamde ‘testsamenleving’. Mede door deze naderende testsamenleving, zijn er inmiddels verschillende testen beschikbaar om je te laten testen op het corona-virus.

Via de GGD

De meest bekende testlocatie is die van de GGD. De GGD heeft testlocaties verspreid over heel Nederland en biedt geheel kosteloos corona-testen aan. De test wordt gedaan met een wattenstaafje die zowel in de neus als in de keel wordt ingebracht, om zo te testen of je besmet bent met het virus. Toch zit er ook een nadeel aan de corona-testen van de GGD. Het kan namelijk best even duren voordat je de uitslag hebt. Met een beetje geluk kun je je wel dezelfde dag nog laten testen bij de GGD, maar je krijgt vaak pas de dag erna de uitslag van jouw test.

Via een andere instantie

Omdat testen via de GGD soms best wat tijd in beslag neemt, kiezen steeds meer mensen ervoor om een andere corona-test te doen. Dit kan bijvoorbeeld via coronatestnederland.nl. Deze instantie biedt verschillende manieren van testen aan. Zo is er de welbekende test met de wattenstaafjes. Bij een sneltest hoeft het staafje alleen via de neus. Na de test ontvang je binnen vijftien minuten al de uitslag en deze uitslag geeft aan of je op het moment van testen besmet was met het virus. Daarnaast kun je ook testen of je in de afgelopen maanden besmet bent geweest met het virus. Dit wordt gedaan door middel van een bloedtest en ook hiervan ontvang je snel de uitslag. Tot slot zijn er momenteel ook zelftesten beschikbaar. Een zelftest wordt thuisbezorgd, waardoor je jezelf thuis kunt testen op het virus. Goed om te weten is dat alle testen van ‘coronatestnederland’ zijn goedgekeurd vanuit de overheid.

Door Redactie