Steeds meer mensen werken tegenwoordig achter de computer en laptop. Daarnaast hangen we langer achter de smartphone en tablet. We kunnen deze technologie niet meer uit ons leven wegdenken. Maar het neemt ook een steeds groter beslag op onze tijd. Hoeveel mensen kijken er tijdens een film op hun telefoon? Jij ook? Wij denken dat dit er een heleboel zijn. De problemen van de beeldschermen nemen ook toe. Wat voor problemen en hoe je dit kan oplossen leggen we graag voor je uit.

Vermoeide en droge ogen

Een van de meest voorkomende problemen bij werknemers die achter de computer werken zijn vermoeide en droge ogen. Meestal ervaar je het aan het einde van de dag en is het dus al te laat om er nog wat tegen te doen. Het schadelijk blauwe licht van het beeldscherm heeft jou inmiddels al de gehele dag weten te bereiken. Vervolgens ga je op weg naar huis maar heb je vermoeide ogen waardoor je zelf ook minder scherp wordt en ziet. Levensgevaarlijk natuurlijk voor jou en je wegliggers.

Hoofdpijn

Een ander groot probleem is het ontstaan van hoofdpijn door blauw licht. De UV-stralen hebben jou gepakt en je hebt inmiddels ontzettende koppijn! Argghh! Hoe vervelend is dat wel niet. Met hoofdpijn naar huis, je hebt nergens meer zin in en je bent vermoeid. Beter voorkomen dan genezen toch? We hebben de oplossing voor jou en al je collega’s binnen handbereik. Lees je nog mee?

Zweren bij een computerbril

Ik zweer tegenwoordig bij een computerbril. Een wat? Je leest het goed! Een computerbril is niet duur en zorgt ervoor dat die schadelijk stralingen van je beeldscherm tegenwoordig kansloos zijn. Daarom hebben we een hele rits aan computerbrillen ingekocht zodat al onze collega’s er gebruik van kunnen maken. Het is het proberen waard, geloof me.

Door Mana