Houd je van het platteland, maar woon je in een drukke stad, haal dan het boerenleven in huis met het landelijke interieur. Een landelijk interieur straalt niet alleen warmte uit, maar ook rust hierdoor kan jij na je stressvolle dag van werk helemaal ontspannen in je eigen woonkamer. In dit artikel bespreken wij hoe jij je huis kan inrichten in een landelijke stijl, we gaan het hebben over kleuren, materialen en meubels (bron: Profijt Meubel).

Het kleurenpalet

Voor het landelijke interieur wordt er gekeken naar kleuren die zich in de natuur laten voorkomen, dit komt doordat boeren gebruik maken van de producten van het land om hun huis te sfeervol te maken. Hierbij moet je denken aan aardetinten, groene tinten van gras en struiken, maar ook het blauw van de lucht en de zee. Om deze tinten als eenheid over te laten komen is de basis van een landelijk interieur wit.

Materialen

Zoals eerder gezegd, gebruikt het landelijke interieur producten van het land. Dit is zoals de boeren het deden. Materialen die we dus vaak terug zijn steen en klei, deze komen voor in potten, vazen, bestek en andere decoratieve producten. Boeren maakte deze producten zelf, waar wij tegenwoordig voor naar de winkel gaan. Een ander materiaal wat ook veel gebruikt in de landelijke interieurstijl is hout. Hout in verschillende soorten en maten, alles wat te vinden was op het land. De landelijke interieurstijl staat bekend om zijn warmte, dit kan in donker en licht hout, dat ligt er maar net aan wat bij jouw in de smaak valt.

Meubels

Om niet alle meubels in huis onder de loep te nemen gaan we ons focussen op de eetkamer. Hier beginnen we met de eetkamertafel. Een landelijke eetkamertafel kenmerkt zich door zijn grootte en robuuste uiterlijk. Dit moest namelijk vol staan met eten in de avond voor de boer en kinderen die hard hebben gewerkt die dag. Tijdens het eten zit je en daarom zijn eetstoelen ook belangrijk. Landelijke eetkamerstoelen hebben zoals de tafels ook een groot en robuust uiterlijk.

Door Redactie