De trouwjurk is een icoon van de bruiloft, en de geschiedenis van de trouwjurk gaat terug tot de oudheid. In de oudheid droegen bruiden witte gewaden als symbool van hun maagdelijkheid. In de middeleeuwen werden bruiden gekleed in hun beste kleding, vaak gehuurd of geborgd van rijkere familieleden. Wil je weten hoe een simpele jurk naar een trouwjurk A-lijn heeft geschopt? Bruidsmode Haarlem legt het je graag uit!

Begin 19e eeuw

In de 19e eeuw begonnen bruiden zich te kleden in speciaal voor hen gemaakte trouwjurken. Deze jurken waren vaak gemaakt van zwaar taft, satijn of kant en hadden lange mouwen en een sleep. Deze traditionele stijl van trouwjurken werd beïnvloed door de Victoriaanse cultuur en de opkomende mode-industrie.

20e eeuw

In de 20e eeuw begonnen bruiden zich steeds meer te richten op mode en comfort. Trouwjurken werden korter en minder formeel, met een nadruk op elegantie en praktischheid. In de jaren 60 en 70 werd de trouwjurk steeds meer gezien als een mode-item, met bruiden die experimenteren met unieke stijlen en ontwerpen.

Stijl Item

De laatste jaren zijn er verschillende trends waarneembaar in de trouwjurken. Er zijn stijlvolle en elegante trouwjurken met lange mouwen die terugkomen in de trend, deze trouwjurken zijn vaak gemaakt van luxe stoffen zoals kant of kant en geven een klassieke en romantische uitstraling. Daarnaast zijn er ook steeds meer bruiden die kiezen voor een trouwjurk met lange mouwen om de jurk een extra elegantie en chique uitstraling te geven.

Zonder trouwjurk geen bruiloft

De geschiedenis van de trouwjurk is een verhaal van veranderingen en evolutie, met bruiden die zich steeds meer richten op mode, comfort en persoonlijkheid. Of het nu gaat om traditionele, formele jurken of moderne, unieke ontwerpen, de trouwjurk is altijd een belangrijk onderdeel van de bruiloft en zal dat altijd blijven.

In het kort

In samenvatting, de historie van de trouwjurk gaat terug tot de oudheid en is altijd in beweging geweest. Van oorsprong werden bruiden gekleed in witte gewaden als symbool van hun maagdelijkheid, later werd de jurk steeds meer gezien als een mode item en nu zijn er stijlvolle en elegante trouwjurken met lange mouwen die terugkomen in de trend. Deze jurken geven een extra elegantie en chique uitstraling.

Door Redactie